Een tweedehands auto kopen op Curacao

In de laatste blog heb ik alle autodealers op een rij gezet waar je terecht kunt voor een nieuwe auto op Curaçao. Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan kun je hier een lijst met alle autodealers op Curaçao vinden. De werkelijkheid is wel, dat een nieuwe auto kopen niet voor iedereen een realistisch doel is. Sommige mensen hebben simpelweg liever een tweedehands auto. Niets mis mee, want je kunt voor een lagere prijs dan nieuwprijs, een goed onderhouden en nieuw uitziende tweedehands auto vinden.

In het geval je pas naar Curaçao bent verhuisd, is de gedachte om een tweedehands auto te kopen op Curaçao heel logisch. Er zijn verschillende mogelijkheden voor degenen die om welke reden dan ook, hebben besloten om voor een tweedehands auto te gaan.
Dagelijks worden er tientallen auto’s te koop aangeboden hier op Curaçao. Maar waar kun je terecht als je een tweedehands auto wil kopen?

Waar Koop Je Een Tweedehands Auto Op Curaçao?

Waar je een auto koopt, is erg afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Een nieuwe auto kopen heeft als voordeel dat je een garantie krijgt. We zijn ons ervan bewust dat het budget niet iedereen toelaat om een nieuwe auto te kopen. Ben je op zoek naar een 2e hands auto, dan zijn de mogelijkheden groot. Hier op Curaçao zijn er drie hoofdkanalen waar je op zoek kan gaan naar je tweedehands auto:

Bij De Officiële Autodealers

De officiële auto dealers bieden soms ook tweedehands auto’s te koop. Bij Crown Automotives (lokale Hyundai dealer) op Ser’i Domi waar nieuwe auto’s worden verkocht, staat Occasions @ SeriDomi. Hier is een ruim assortiment aan occasions aanwezig.

Bij de Kia en Nissan dealers (Universal Motors / Global Motors) kun je ook een tweedehands auto kopen. Het aanbod tweedehands auto’s bij deze dealer(s) is echter niet zo groot.

Bij Autocity (Suzuki, Chevrolet, Honda en Isuzu dealer op Curacao) bieden ze regelmatig naast tweedehands auto’s, ook demo modellen. Dit zijn de modellen die o.a. worden gebruikt voor proefritten etc. Ook over-yeared modellen worden zo nu en dan te koop aangeboden bij Autocity. Dit zijn oudere modellen die nog niet verkocht zijn. Dit wordt gedaan om ruimte te maken voor nieuwe modellen. Voor een over-yeared auto betaal je een zachtere prijs in vergelijking met een model van het jaar zelf. Handig als je niet persé het allernieuwste model wilt.

Caribbean Motors (de Mitsubishi dealer) op de Jan Noorduynweg heeft laatste tijd ook steeds meer tweedehands auto’s. Hier kun je bijvoorbeeld een tweedehands Mitsubishi’s, Lifan vinden.

Garage Cordia (Toyota dealer op Curaçao) heeft ook weleens een auto te koop staan, maar het lijkt of je hier geluk moet hebben. Niet dat de auto’s niet deugen, maar ik heb voor zover ik me kan herinneren, nooit meer dan twee tweedehands auto’s tegelijk te koop zien staan bij hen.

Voor de overige dealers kan ik niet spreken, omdat ik hier geen ervaring mee heb. Maar hier kun je gemakkelijk contact mee opnemen om te vragen naar hun tweedehands aanbod.

Let wel op!

Houd er wel rekening mee dat de prijzen bij de bovengenoemde autodealers, zoals je je kunt voorstellen, toch iets hoger liggen dan als je je auto van een particulier koopt. Vooral Mitsubishi vraagt hoge prijzen vragen voor oudere auto’s met hoge kilometerstanden.

Hoge prijs of niet, in sommige gevallen kun je ook een garantie krijgen als je een tweedehands auto van de dealer koopt. Echter is dit meestal niet het geval.

Bij Autoverhuurbedrijven

De grote autoverhuurbedrijven zorgen ervoor dat autoverhuur vloot aantrekkelijk blijft voor huurders. Huurders die bij deze autoverhuurbedrijven een auto huren, rijden graag in nieuwere wagens. Om ruimte te maken voor deze auto’s, worden oudere wagens vaak ook aan particulieren verkocht. Dit is vooral handig als je het niet erg vindt om een ex huurwagen over te nemen. Met een beetje geluk en even rondbellen, kom je zo aan een auto.

Bij Tweedehands Auto Dealers

Tweedehands auto kopen op Curacao, doe je ook bij autodealers voor tweedehands auto’s. Tweedehands autohandelaars zijn ook overal te vinden op Curaçao. Economic Autocenter op Gosieweg/Kaya Andruw R.B. Jones in Brievengat is misschien wel de grootste tweedehands autohandelaar op het eiland, dat is gelijk ta zien aan hun wagenpark. Naast Economic Autocenter, zijn er verschillende kleinere autohandelaars op het eiland.

Van Particulieren

De particuliere markt is de grootste sectie van de tweedehands automarkt, hier op Curaçao. Hier zijn de meeste auto’s te koop. Het aanbod is heel divers en is op verschillende manieren te bereiken.

Langs de Curaçaose wegen / Op straat

Het is je misschien opgevallen dat je overal op Curaçao langs de weg, auto’s met “For Sale” borden ziet staan. Dit zijn auto’s die door particulieren op strategische punten worden neergezet om deze te verkopen. Je ziet ze meestal langs de drukke/grote wegen staan. Enkele voorbeelden zijn Weg Naar Westpunt, Gosieweg, Schottegatweg Noord en Winston Churchillweg.

Naast een ‘For Sale’ bord, staat er meestal (als deze mensen hun auto echt kwijt willen) ook een telefoonnummer bij. Het wil niet zeggen dat je ergens de hele dag moet gaan zitten om de eigenaren van deze auto’s te vinden.  Zo kun je makkelijk contact opnemen met de verkoper.

Waar kun je anders ook op zoek voor je tweedehands autootje hier op het eiland?

Auto’s op Curaçao en andere Digitale Marktplaatsen

Op Curaçao gaat men voor alles op Facebook, zo ook voor het zoeken van een ideale tweedehands auto. Er zijn verschillende Facebook groepen waar men van alles en nog wat te koop aanbiedt en zo ook auto’s. Ik ga deze pagina’s niet allemaal opnoemen. Als je even goed zoekt, kom je ze vanzelf wel tegen. Maar 2dehandscuracao is het bezoeken waard, minpunt is dat het een gesloten groep is.
Vaak worden digitale marktplaatsen gebruikt in combinatie met een van de bovengenoemde opties (langs de weg zetten). Online zoeken is een van de makkelijkste manieren om je nieuwe tweedehandsje te vinden. Je kan dan het aanbod vanachter je computer zien, dus je hoeft niet het hele eiland af te rijden.

Auto’s Op Curaçao

Een tweedehands auto kun je natuurlijk ook bij ons op Auto’s op Curaçao vinden. We hebben regelmatig nieuwe auto(‘s) op de site. Je kunt er van alles vinden, van nieuwere en kleine modellen tot grote en oudere modellen.
Voor een actueel aanbod, kun je hier terecht.
Deze auto’s worden merendeels door particulieren aangeboden. Dus de kans is groot dat de prijzen lager liggen dan de prijzen van de dealer. En er valt meestal ook nog over prijzen te onderhandelen. Daarom zie je ook vaak pptp op een advertentie vermeld.

PPTP staat voor “por papia tokante preis” oftwel, er valt nog over de prijs te onderhandelen.

Eén van de grootste voordelen van het zoeken naar een auto bij ons, is dat je alles op één plek kunt vinden. Je hoeft niet eens je huis uit. Een ander groot voordeel is dat je makkelijk kunt zoeken naar een auto die aan je wensen voldoet.

Op onze aanbod pagina kun je op de volgende termen zoeken:

 1. Staat
 2. Merk
 3. Model
 4. Kilometerstand
 5. Bouwjaar
 6. Transmissie

Als je een leuke auto op onze site tegenkomt, kun je makkelijk in contact komen met de verkoper door het contactformulier op de pagina te gebruiken.
Naast Auto’s Op Curaçao en Facebook, zijn er verschillende andere digitale marktplaatsen waar je terecht kunt.

 • Curacars.com
 • Ganganaso
 • Marktplaats.cw (Curacaose marktplaats)
 • ViaVia (krant ook digital beschikbaar)

Wat Kost Een Tweedehands Auto op Curaçao?

Een auto kopen op Curacao is meestal niet zo goedkoop. Prijzen liggen redelijk hoog. Zo kom je makkelijk een auto tegen van tegen de 20 jaar oud, voor een paar duizend guldens. Persoonlijk vind ik dit te hoog, maar als je voor goedkopere auto’s kijkt is het zoeken naar problemen. Dit wil niet zeggen dat een dure auto altijd beter is.

Waar Moet Je Op Letten Als Je Een Tweedehands Auto Gaat Kopen?

Om de kosten laag te houden doet men dit meestal niet, maar het is aangeraden om de auto voor aankoop door een monteur te laten controleren. Uit ervaring weet ik dat dit een hoop hoofdpijn kan schelen. Zo had ik ongeveer fl.4000,- aan mogelijke reparaties kunnen voorkomen door een simpele scan te laten uitvoeren op de auto die ik wilde kopen.
Als de verkoper van de auto niet wilt meewerken met het laten controleren van de auto, door een door jou gekozen monteur, dan is het beter als je verder op zoek gaat naar een andere auto. Als de verkoper niets te verbergen heeft, dan zal hij niet tegenwerken.

Wat moet je allemaal regelen als je een auto koopt op Curaçao?

Als je een auto koopt, valt er nog veel te regelen om alle papieren op orde te krijgen en de auto op je naam. Ik zou een hele dag rekenen voor al het geregel en op en neer rijden. De volgende stappen moet je nemen voor het overschrijven van een auto nadat je akkoord bent gegaan met de prijs:

 1. Je eerste stop is de Belastingdienst Curaçao (SVB Pater Eeuwensweg 9), hier moet je met je een Tegenaangifteformulier invullen. Dit moet zowel door jou (koper) als door de oude eigenaar (verkoper) worden ingevuld. Dit formulier kan ook vooraf worden ingevuld. Neem een kopie van de verkoper, dan hoeft hij niet mee te gaan.
 2. Daarna moet je voor de overschrijving, een kopie van de Tegenaangifteformulier (ondertekend en met een stempel van de belastingdienst) bij het Keuringslokaal bij Parera (Abbatoirweg) inleveren.
 3. Hierna, regel je je autoverzekering. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen op het eiland.
 4. Als je je verzekering eenmaal op orde hebt, kun je weer naar de Belastingdienst Curaçao om je motorrijtuigenbelasting te betalen.

De volgende documenten dien je mee te nemen om de voertuig keuringskaart op je naam te zetten:

 • Sédula of rijbewijs van de koper;
 • kopie van de door de “Belastingdienst van Curaçao” gestempelde “Tegenaangifteformulier”;
 • kopie Sédula of rijbewijs van de verkoper;
 • kwitantie van het verkochte voertuig;
 • de oude voertuig keuringskaart van het voertuig.

Ik hoop dat je nu een beter idee hebt waar je allemaal kunt kijken voor je volgende auto.
Ben jij op het moment op zoek naar een nieuwe auto op Curaçao? Ga je voor een tweedehands auto, of juist voor een nieuwe? Vanwaar je keuze? Laat het ons hier beneden weten. Wil je van je oude auto af? Dan kun je het ook bij ons te koop plaatsen.