Maak een account aan

Registreren


Een Tweedehands Auto Kopen Op Curacao, Waar Doe Je Dat?

Een Tweedehands Auto Kopen Op Curacao, Waar Doe Je Dat?

image - Een Tweedehands Auto Kopen Op Curacao, Waar Doe Je Dat?

In de laatste blog heb ik alle autodealers op een rij gezet waar je terecht kan voor een nieuwe auto op Curacao. Maar een nieuwe auto kopen is niet voor iedereen een realistische doel. Het kan ook zijn dat je voor een lagere prijs dan nieuwprijs, een goed onderhouden en nieuw uitziende tweedehands auto kunt vinden. Of je bent tijdelijk hier naartoe verhuisd, dan is het gedachte van een tweedehands auto kopen op Curacao heel logisch. Voor deze mensen die voor welke reden dan ook hebben besloten een tweedehands auto te kopen op Curacao, is er een groot aanbod.

Dagelijks worden er honderden, auto's te koop aangeboden hier op Curacao. Maar waar dan?

Er zijn drie kanalen waar je kunt kijken voor je tweedehands auto:

1.Bij De Officiele Autodealers Genoemd In De Laatste Blog

van officiele auto dealers bieden soms ook tweedehands auto's te koop. Bij de Hyundai op Ser'i Domi weet ik bijvoorbeeld dat ze vlak naast de dealer voor de nieuwe auto's ook tweedehands auto's te koop hebben staan. Deze auto's worden bijvoorbeeld ingeruild bij het kopen van nieuwe auto's bij Hyundai. Je krijgt zelfs 3 maanden garantie op je tweedehands autootje. En ik weet dat 3 maanden niet veel zijn, maar het is meer dan wat je ergens anders zal krijgen.

De Kia en Nissan dealer kun je ook tweedehands auto's kopen, bij deze dealer(s) is het aanbod tweedehands auto's te koop wel wat kleiner in vergelijking met de Hyundai dealer hier op Curacao. Bij Autocity (Suzuki, Chevrolet, Honda en Isuzu dealer op Curacao) bieden ze regelmatig naast tweedehands auto's ook demo modellen. Dit zijn de modellen die worden gebruikt voor de proefritten.

De Volkswagen dealer op de Jannoorduynweg heeft ook een klein aanbod van tweedehands Volkswagens. Dit geldt ook voor de Mitsubishi dealer, deze heeft tweedehands Mitsubishi's, lifan etc. te koop. Garage Cordia (Toyota dealer op Curacao) heeft ook weleens een auto te koop staan, maar hier is het een kwestie van geluk hebben. Niet dat de auto's niet deugen, maar ik heb voor zover ik me kan herinneren, nooit meer dan twee tweedehands auto's tegelijk te koop zien staan bij hun.

Voor de resterende dealers kan ik niet spreken, omdat ik hier geen ervaring mee heb. Maar hier kun je makkelijk contact mee nemen om te vragen naar hun tweedehands aanbod.

Ik moet wel zeggen dat de prijzen bij de bovengenoemde autodealers, zoals je je kunt voorstellen toch iets hoger liggen dan als je je auto van de buurman koopt. Vooral Mitsubishi vond ik te hoge prijzen vragen voor oudere auto's met hoge kilometerstanden.

2. Tweedehands Auto Dealers

Tweedehands auto kopen op Curacao, doe je ook via auodealers. Tweedehands autodealers zijn ook overal te vinden op Curacao. Economic Center op Gosieweg/Kaya Andruw R.B. Jones in Brievengat zijn voorbeelden van grote tweedehands autodealers op Curacao.

3. Particulieren

Deze groep is heel divers en is op verschillende manieren te bereiken.

Op Straat

Het is je misschien opgevallen dat je overal op Curacao langs de weg, auto's iet met "Te koop" borden. Dit zijn auto's die door particulieren op strategische punten worden neergezet om te verkopen. Je ziet ze meestal langs de drukke/grote wegen. Enkele voorbeelden zijn Weg Naar Westpunt, Gosieweg, Schottegatweg Noord en Winston Churchillweg.

Het wilt niet zeggen dat je ergens de hele dag moet gaan zitten om de eigenaren van deze auto's te vinden. Naast een 'For Sale' teken, staat er meestal (als deze mensen hun auto echt kwijt willen) ook een telefoonnummer bij. Zo kun je makkelijk contact nemen met de verkoper.

Via Online Marktplaats

Dit is natuurlijk ook een optie. Veel mensen gebruiken deze optie in combinatie met de bovengenoemde optie (langs de weg zetten). Online zoeken is een van de makkelijkste manieren om je nieuwe tweedehandsje te vinden. Dit omdat alles centraal op een plek staat, dus je hoeft niet het hele eiland af te rijden.

Een tweedehands auto kopen op Curacao doe je ook hier op Auto's Op Curacao (hier dus!), I, niet kopen. Maar je kunt je in ieder geval heel goed oriënteren op de diverse mogelijkheden.

Ik hoop dat je nu een idee hebt waar je allemaal kunt kijken voor je volgende auto.

Ben jij op het moment op zoek naar een nieuwe auto op Curacao? Ga je voor een tweedehands auto, of juist voor een nieuwe? Vanwaar je keuze? Laat het ons hierbeneden weten.

7 Comments

 1. Datum: 6 december 2016 Bij 18:05
  Auteur: Sol Boelijn

  Mi ta buskando un bon auto pero e prijs si mester keda redelijk te na 7 Geen Kier duizend maar mijn automatische en automatische leuk Chiki ku ta minder benzine isa manier kumi tin besteden ta ku Aktual high susuki 2014.

  Antwoord

 2. Datum: 12 januari 2017 Bij 12:03
  Auteur: Yvonne

  Ik ta TÉ buskando een outo 6.500 vis 2010 i voor het mankement. ku ta Economics na benzine i preferibel van Prome gift

  Antwoord

 3. Datum: 26 november 2017 Bij 03:56
  Auteur: Maarten Hoekstra

  LS!

  Heeft de autoverkoper tegenover Julianadorp voor de benzinepomp op de Weg naar Westpunt ook een website waar ik de huidige voorraad auto’s kan bekijken ?

  met dank!

  Maarten

  Antwoord

 4. Datum: 11 december 2017 Bij 15:13
  Auteur: Dirk Jansen

  Hallo,
  Weten jullie ook waar ik gemakkelijk een auto kan verkopen?
  Voor onderelen of wat dan ook, ik moet mn mazda 121 uit de jaren 90 kwijt!
  Alvast bedankt!

  met vriendelijke groet,
  Dirk Jansen

  Antwoord

  • Datum: 11 december 2017 Bij 19:27
   Auteur: beheerder

   beste Dirk,

   U kunt de auto natuurlijk op onze website plaatsen. Als u meer van offline kanalen gebruik wilt maken, kunt u een sloperij proberen.

   Antwoord

Reageer

Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Facebook Comments

Contactgegevens

Volg AOC op social media

onze sites

Auto’s Op Curacao

Auto's Op Curacao is opgestart als een marktplaats voor tweedehands auto's op Curacao. Dus wil je een tweedehands auto kopen op Curacao of wil je je auto verkopen, dan zit je bij ons goed. We hebben een uitgebreid aanbod aan tweedehands auto's te koop. Het maakt niet uit of je een kleine of juist een grote auto wilt kopen, je vindt het allemaal op AutosOpCuracao.com

auteursrechten © 2019. Auto's Op Curaçao. Alle rechten voorbehouden

website door Auto's Op Curaçao